Een onderneming en scheiden

Vaak zijn ondernemers ook bang voor de gevolgen van een scheiding, kan ik dan wel verder met mijn onderneming? Over het algemeen heeft de partner er baat bij dat het bedrijf niet omvalt, daarbij moet je dingen gaan regelen en daar zit mijn expertise. Ik heb de kennis over ondernemingsvormen en kan de jaarstukken lezen.

 

Door mijn achtergrond als boekhouder en als mede-eigenaar van A+B adviesgroep begrijp ik ondernemers als geen ander. Ik vind het leuk en een uitdaging om met ze mee te denken.

Juist ondernemers zijn bij mij aan het goede adres
Ik heb jarenlange ervaring van begeleiding van ondernemers bij hun administratie en boekhouding. Hierdoor weet ik als geen ander wat er allemaal bij komt kijken wanneer een onderneming gewaardeerd moet worden en welke fiscale gevolgen dit heeft. De combinatie van scheiding en ondernemer is altijd complex. De continuïteit van de onderneming is erg belangrijk en het bedrijf dient door de scheiding zo min mogelijk gevaar te lopen.

 

Maatwerk bij een onderneming van belang
Maar van wie is de zaak eigenlijk, en krijgt de andere partner ook een deel van de onderneming of een vergoeding? Omdat elke situatie anders is dient er maatwerk geleverd te worden. Zo is het van belang of er huwelijksvoorwaarden zijn, welke bedrijfsvorm er is en wat de waarde is van het bedrijf. Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd, dan valt het bedrijf ook in de gemeenschap. Het kan dus zijn dat de waarde van de onderneming gedeeld moet worden. Ik ga jullie bij al deze zaken uitgebreid informeren en adviseren.

Deelonderwerpen met extra aandacht bij ondernemers:

  • Pensioenafwikkeling
  • Het waarderen van de onderneming
  • Het vaststellen van het inkomen van de ondernemer
  • Fiscale aspecten

Contact

Hebben jullie vragen wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Een eerste kennismaking is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. 

13 + 10 =

033-2030176

Beurtschipper 9, 3861 SB, Nijkerk

info@aplusbmediation.nl