Echtscheiding

Vragen over hoe alles bij jullie geregeld zou moeten worden? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Uit elkaar gaan is een heftige gebeurtenis. Er komt veel op jullie af en ineens moet er veel geregeld worden.
Het is logisch dat er vragen zijn als: ‘Kan ik in mijn huis blijven wonen? Hoe regelen we het met de kinderen? Hoe verdelen we de financiën? En hoe moet het verder met de zaak?”

Het regelen van alle zaken geeft lucht en zorgt ervoor dat jullie een nieuwe start zonder elkaar kunnen maken. Ik help jullie daar graag bij door begeleiding en zekerheid te bieden in het hele proces. Ik heb de financiële, fiscale en juridische kennis in huis om jullie door het proces te begeleiden. Met mijn begeleiding wordt er voor gezorgd dat er geen open eindes zijn en dat jullie niet voor verrassingen achteraf komen te staan.

In grote lijnen kan een scheiding in Nederland op twee manieren doorlopen worden. Jullie kunnen proberen samen afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding. Hierbij kan ik helpen zodat er geen belangrijke punten vergeten worden.

Als onderling overleg niet mogelijk is ontstaat een situatie waarin jullie tegenover elkaar komen te staan. In dat geval zal een rechter de uitkomst bepalen.
Het verschil tussen een gerechtelijke procedure en het gezamenlijk doorlopen van het proces is dat in de gerechtelijke procedure de aandacht vaak vooral gericht is op de feiten in het verleden, de juridische gevolgen hiervan en de standpunten die hierover kunnen worden ingenomen.

In het gezamenlijk doorlopen van het scheidingsproces daarentegen, staan niet de feiten uit verleden en de standpunten centraal, maar ook de onderliggende bedoelingen, wensen en belangen van partijen. De pijlen zijn gericht op de toekomst en het maken van een nieuwe start. Zeker als er kinderen in het spel zijn is dit belangrijk. In dit licht ben ik er van overtuigd dat het voor alle partijen het beste is om samen afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding.

Een totaalplaatje als het gaat om een (echt)scheiding.
Hieronder vallen ook het beëindigen van een samenleving of een scheiding van tafel en bed.

Vragen over hoe alles bij jullie geregeld zou moeten worden?
Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact

Hebben jullie vragen wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Een eerste kennismaking is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. 

14 + 4 =

033-2030176

Beurtschipper 9, 3861 SB, Nijkerk

info@aplusbmediation.nl