Mediation bij Echtscheiding

Vragen over hoe alles bij jullie geregeld kan worden? Neem (dan) gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Uit elkaar gaan is een heftige gebeurtenis. Er komt veel op jullie af en ineens moet er veel geregeld worden. Het is logisch dat er vragen zijn als: ‘Kan ik in mijn huis blijven wonen? Hoe regelen we het met de kinderen? Hoe verdelen we de financiën? En hoe moet het verder met de zaak?”

Het regelen van alle zaken geeft lucht en zorgt ervoor dat jullie een nieuwe start zonder elkaar kunnen maken. Ik help jullie daar graag bij door begeleiding en zekerheid te bieden in het hele proces. Ik heb de financiële, fiscale en juridische kennis in huis om jullie door het proces te begeleiden. Met mijn begeleiding wordt er voor gezorgd dat er geen open eindes zijn en dat jullie niet voor verrassingen achteraf komen te staan.

Samen afspraken maken
In grote lijnen kan een scheiding in Nederland op twee manieren doorlopen worden. Jullie kunnen proberen samen afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding. Hierbij kan ik helpen zodat er geen belangrijke punten vergeten worden.

 Mediation bij echtscheiding helpt om gevolgen te overzien
Als onderling overleg niet mogelijk is ontstaat een situatie waarin jullie tegenover elkaar komen te staan. In dat geval zal een rechter de uitkomst bepalen.

Het verschil tussen een gerechtelijke procedure en het gezamenlijk doorlopen van het proces is dat in de gerechtelijke procedure de aandacht vaak vooral gericht is op de feiten in het verleden, de juridische gevolgen hiervan en de standpunten die hierover kunnen worden ingenomen.

Wensen en belangen van beide partijen
In het gezamenlijk doorlopen van het scheidingsproces daarentegen, staan niet de feiten uit verleden en de standpunten centraal. Maar ook de onderliggende bedoelingen, wensen en belangen van beide partijen. De pijlen zijn gericht op de toekomst en het maken van een nieuwe start. Zeker als er kinderen in het spel zijn is dit belangrijk. In dit licht ben ik er van overtuigd dat het voor alle partijen het beste is om samen duidelijke afspraken te maken over de gevolgen van de scheiding. Mediation bij echtscheiding helpt om de gevolgen te overzien en met een goed gevoel naar de toekomst te kijken.

Mijn beloftes

Eerste advies is gratis

Heb je besloten om te gaan scheiden dan is mijn eerste advies rondom de inzet van mediation altijd vrijblijvend.

De beste mediation

Ik ben een mediator met verstand van menselijke, financiële en juridische zaken.

Geen zorgen

Scheiden is emotioneel gezien een complex proces. Onze mediation ontneemt je veel zorgen.

Financieel goed geregeld

Je kunt er bij mij op rekenen dat de complexe financiële zaken gewoon goed worden geregeld.

Duidelijkheid

Voordat ik als mediator voor jou optreden ontvang je duidelijkheid over de investering en het traject.

Scheiden zonder strijd

In mijn trajecten houd ik voortdurend de relatie in de gaten. Wij gaan voor zo min mogelijk strijd.

Mijn werkwijze

A+B Mediation, ik zet mij in als mediator bij echtscheidingen, waarbij ik vertrouwen het allerbelangrijkste vindt. Het is een proces waarbij de klik en het vertrouwen er moet zijn.

Wat ik belangrijk vind is om te kijken of het klikt
Het eerste gesprek is vrijblijvend om te kijken of het klikt, van beide kanten moeten er een goed gevoel zijn.

“Samen bekijken we het complete plaatje zodat je niet voor verrassingen komt te staan.”

Aan de hand van dit schema: doorlopen wij het scheidingsproces. Op deze manier werken we samen alle fases af tot het punt dat er voor beide partijen heldere en duidelijke afspraken op papier staan.

Laatst was er iemand die zei: “Ik wil het eerst over het huis hebben, dan zeg ik nee, kinderen zijn het belangrijkste en dan gaan we het over het huis hebben punt. Je wilt niet al ruzie hebben over andere zaken en dan nog de kinderen bespreken. Dus daar ben ik heel duidelijk in

Eerst het ouderschapsplan opstellen dan de vermogensverdeling, ook het pensioen neem ik mee, ik kijk naar wat heb je in de toekomst, denk aan verzekeringen en het opstellen van een testament.

 

Een stapje verder dan een andere mediator
Daarin ga ik denk ik net een stapje verder dan een andere mediator, ik heb die financiële achtergrond.

“Als je bijvoorbeeld alimentatie krijgt en dat is fors en je partner komt te overlijden en je krijgt geen alimentatie meer, geen kinderalimentatie en je hebt de kinderen volledig, dan heb je wel een probleem. En dan kan een levensverzekering daarvoor een uitkomst bieden, daar denken mensen niet over na.

Hetzelfde geldt voor een testament, als je nooit meer iets met je ex te maken wilt hebben, dan is het verstandig om een testament te maken. Want als jij komt te overlijden en het gaat naar je kind en je kind komt eerder te overlijden dan je ex, dan gaat de erfenis alsnog naar je ex.”

De lokale mediator die geen partij kiest
Ik ben van duidelijkheid en ik ben niet van het hele zweverige. Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan en willen het goed geregeld hebben, daar ben ik voor.

Gemiddeld hebben we 3 maanden nodig, en dat is echt heel snel, dat moet alles aangeleverd worden. Als alles goed gaat, dan kan het heel snel gaan. Het kan soms ook helpen om even pas op de plaats te maken, dat doen we dan. Het moet gevoelsmatig kloppen, als je hoog in je emotie zit moet je geen beslissingen nemen.

Mijn ervaring leert, ik ken veel mensen ken ik deze omgeving. Ik wil graag benadrukken dat ik daar neutraal in sta en altijd beide kanten evenveel aandacht geef die nodig is.

Een totaalplaatje als het gaat om een (echt)scheiding.
Hieronder vallen ook het beëindigen van een samenleving of een scheiding van tafel en bed.

Vragen over hoe alles bij jullie geregeld zou moeten worden?
Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact

Hebben jullie vragen wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Een eerste kennismaking is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. 

11 + 9 =

033-2030176

Beurtschipper 9, 3861 SB, Nijkerk

info@aplusbmediation.nl